Bahovski: Wikileaksi avaldatut on varem saanud lugeda memuaaridest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ametnik Erkki Bahovksi rõhutas, et Wikileaksi lekitatud USA diplomaatide memode puhul on erakordne ainult võimalus neid reaalajas lugeda, varem on sellist informatsiooni pidevalt leidnud diplomaatide mälestusteraamatuist.

«Väga palju USA-ELi suhteid see kahjustanud pole, ka euroliidu siseseid suhteid pole kahjustanud,» kinnitas Bahovski ETV saates «Välisilm».

«Suuri raginaid pole, välisministeeriumides mingi sagimine võib käia, aga suurt pauku ei ole ju tulnud,» rõhutas Bahovski.

«Järeldusi on veel ennatlik teha, avaldatud on vaid murdosa lekkinud veerand miljonist dokumendist, avaldatud on vaid üle 1000 memo,» tõdes ta.

«Erandlik on see, et saime teada reaalajas diplomaatide mõttevahetustest, muidu saame teada mälestustest sama informatsiooni,» toonitas Bahovski.

«Ei usu, et midagi põhimõttelist Eesti kohta tulemas on. On ju teada, et Eesti toetas Gruusia sõja ajal pigem Venemaa suhtes karmimat joont. Valimiste eel on muidugi kõik võimalik,» leidis Bahovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles