ERR.ee: Tallinna postimaja saatus selgub uue aasta alguses

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna postimaja.
Tallinna postimaja. Foto: Peeter Langovits

Tallinna südalinnas ootab endiselt investoreid müügisolev postimaja kinnistu; milliseks kujuneb kesklinna ühe tähtsama sõlmpunkti väljanägemine tulevikus, selgub ilmselt uue aasta alguses.

2005. aastal linnavolikogus kinnitatud detailplaneering näeb ette, et praegusele hoonele võib peale ehitada palju korruseid, tingimusel, et olemasolev maja säiliks, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Arhitekt Raine Karbi, kes projekteeris 1980. aastal valminud hoone koos Mati Raignaga, arvates on õige see koht tühjaks teha ja rajada kõrguselt samaväärne hoone nagu ümbruskonnas. Uut ja vana ühendavad ehitised ei pruugi Karbi sõnul end alati õigustada.

Selgitamaks juurde - või pealeehituse võimalikkust postimaja puhul on linna peaarhitekti Endrik Männi sõnul esimeseks sammuks ekspertiis.

Linna peaarhitekti sõnul näeb detailplaneering ette, et läbi olemasoleva hoone tuleb enne igasuguste lisakorruste ehitamist luua uued kandekonstruktsioonid ja uus vundament.

200 miljoni kroonise alghinnaga kinnistu enampakkumine lõpeb veebruaris ning siis selgub ka hoone tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles