Riigikontroll läheb peagi ERSO dokumente uurima

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontroll otsustas uurida kahe kontsertasutuse - ERSO ja Eesti Kontserdi - tegevust. Pildil on ERSO proov Estonia kontserdisaalis.
Riigikontroll otsustas uurida kahe kontsertasutuse - ERSO ja Eesti Kontserdi - tegevust. Pildil on ERSO proov Estonia kontserdisaalis. Foto: Liis Treimann

Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) kontorisse on oodata lähiajal riigikontrolli audiitoreid, kes soovivad näha ERSO pabereid, samuti on riigikontroll luubi alla võtnud Eesti Kontserdi.

«Riigikontroll vaatleb ERSO majapidamist iga-aastase kultuuriministeeriumi finantsauditi raames,» selgitas riigikontrolli avalike suhete direktor Toomas Mattson. Dokumentidega lähevad audiitorid tutvuma niipea, kui need on jõudnud ERSOsse. Praegu on paberil dokumendid raamatupidaja käes, kes töötab kodus.

«Esialgse kokkuleppe kohaselt näeme pabereid järgmisel nädalal,» märkis Mattson. Materjalid, mis on võimalik esitada elektrooniliselt, on raamatupidaja Tiina Kõuts riigikontrollile juba edastanud.

«Riigikontroll siiski koduvisiite ei tee ning raamatupidajal tuleb tagada, et vajalikud dokumendid on saadaval ERSO kontoris,» ütles Mattson.

Samas kinnitas riigikontroll, et praegune audit ei ole seotud ERSO ümber toimunud konfliktiga, vaid et kultuuriministeeriumi finantsauditit tehakse igal aastal.

«Seekordse finantsauditi puhul otsustas riigikontroll augustis-septembris muude teemade kõrval lähemalt vaadelda ka kontsertasutusi, sest eelmiste aastate auditid viitasid probleemidele kontsertasutustega,» selgitas Mattson.

Audititega võeti luubi alla kaks asutust – Eesti Kontsert ja ERSO. «Eriti peame silmas Eesti Kontserdi harrastatud rahastamisskeeme, sealhulgas Peterburi Jaani kiriku küsimust,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles