Front Line'i liikmete süüasi viis kohtu ette üheksa relvahuvilist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mullu septembris avalikkuse huvi pälvinud ajalooklubi Front Line´i liikmete süüasi viis kohtu alla üheksa militaarhuvilist meest, kellest seitse on juba ka oma illegaalse tegevuse eest karistused kätte saanud, kahte ootab aga kohtutee järgmisel aastal.

«46-aastast Sergeid süüdistatakse selles, et ta käitles koos 26-aastase Vjatšeslaviga ebaseaduslikult lõhkeainet,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik Postimees.ee’le.

Mehed kaevasid 2009. aasta juulis Tallinnas asuvast metsatukast välja 22 standardset trotüüli laengut kogukaaluga veidi üle 27,5 kilogrammi ning hoidsid lõhkeainet MTÜ Front Line poolt kasutatavas laoruumis.

Lõhkeaine turustasid Sergei ja Vjatšeslav ebaseaduslikult edasi ning jagasid saadud tulu omavahel.

Samuti süüdistatakse Sergeid selles, et ta soetas 2009. aasta juulis MTÜ Front Line ruumidest ebaseaduslikult kolm elektridetonaatorit, mis on käsitletavad lõhkeseadeldise olulise osana, ning turustas need ebaseaduslikult edasi.

Lisaks süüdistatakse Sergeid selles, et ta omandas ebaseaduslikult Lätis vanakraamiturult tuvastamata isikult tsiviilkäibes piiratud käibega tulirelva, püstoli Parabellum ja kaks sama relva padrunit, mida hoidis MTÜ Front Line kontoris.

Kaitsepolitseiamet pidas mullu septembris kinni relvade, laskemoona ning lõhkeaine ja lõhkeseadeldiste ebaseadusliku käitlemisega tegelenud isikute grupi, kümnest mehest üheksa võeti kuueks kuuks vahi alla. Kuus vahistatut olid ajalooklubi Front Line liikmed. Seitse süüdistuse saanud meest pidid karistusena veetma mõned kuud reaalselt vangis või tasuma trahvi, lisaks sai mitu meest paari aasta pikkuseid tingimisi karistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles