Suhtekorraldaja: «Riigimehed» näitab poliitkultuuri uut taset

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitbroilerist ministrit kehastab sarjas Eesti Draamateatri näitleja Taavi Teplenkov.
Poliitbroilerist ministrit kehastab sarjas Eesti Draamateatri näitleja Taavi Teplenkov. Foto: ETV

Suhtekorraldaja Ivo Rull ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et huumorisaade «Riigimehed» näitab Eesti poliitilise kultuuri uuele tasemele jõudmist.

«See, et ühiskonnas on tekkinud poliitiline satiir, näitab ühest küljest, et poliitiline süsteem on jõudnud mingi küpsuse faasini ja ta toob kaasa selle, et inimesed läbi selle mõistavad poliitika olemust paremini,» rääkis Rull.

«Sellise seriaali teke iseenesest on minu jaoks märk sellest, et Eesti poliitiline kultuur on uuel tasemel. Suudetakse naerda nende nähtuste üle, mida viis aastat tagasi võeti väga tõsiselt,» arvas ta.

Rull lisas, et huumori abil on võimalik inimesi poliitika tegemise üle mõtlema panna ja märkis, et USAs ning Suurbritannias tehakse poliitikute üle võrreldamatult julmemat nalja kui meil.

Ka riigikogulane Silver Meikar ütles, et sari tõstatab valulisi küsimusi, kuid samas on see tema hinnangul reaalsusest liiga erinev. «Vaieldamatult on ta ülepakutud – on küll naljakas, aga läheb reaalsusest liiga kaugele,» arvas Meikar.

Tartu Ülikooli politoloog Rein Toomla saadet naljakaks ei pea. «Mina näen siin muidugi täiesti viisakat politoloogilist analüüsi ja mitte mingil juhul ei ole see naljasaade. Ma ei nimetaks seda isegi satiiriks – see on grotesk, mis võimendab mingeid tegelikus elus olevaid nähtusi ja hoiatab, et ärge nii tehke,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles