Lavastaja Neeme Kuningas astus IRLi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Kuningas.
Neeme Kuningas. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Rahvusooper Estonia lavastaja Neeme Kuningas liitus Isamaa ja Res Publica Liiduga (IRL) ning kandideerib märtsivalimistel erakonna nimekirjas riigikokku.

«Eesti kultuur on dramaatiliselt silmitsi talumatute ja piinlike valukohtadega, millest kunsti- ja kultuuriseostes meedias loeme. IRL on valmis need teemad fookusesse võtma ning lahendusi pakkuma ja selles tarvilikus protsessis tahan ma osaleda,» ütles Kuningas pressiesindaja vahendusel.

Tema hinnangul kannab IRL Eestis ainukesena aateid, mis ka tema isale ja vanaisadele vääritud, valed või valusad pole.

Lavastajana võrdles Kuningas erakonda astumist uue lavaga. «IRL pakub mulle huvitavat võimalust loomingulist elu jätkata uuel laval, uute dekoratsioonide, värvikate tegelaste ja erutavate teemadega. Sellisele kiusatusele on mul lavastajana raske vastu panna,» osutas ta.

Loomingulises mõttes on tema sõnul põnev asendada virtuaalsed olukorrad reaalsetega ning püüda veenduda, kas ja kuidas elutõde ja kunstitõde teineteisest erinevad.

Kuningas on muusikalavastajana loonud üle 80 ooperi-, opereti-, muusikali- ja tantsuetenduse Eestis, Skandinaavias, Saksamaal, Prantsusmaal, Leedus, Venemaal, Hiinas ja mujal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles