Tallinnas juhtub jalakäijatega enim õnnetusi Sõle tänaval

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Sõle tänaval.
Avarii Sõle tänaval. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Äsja valminud Tallinna ja lähiümbruse transpordikavast selgub, et jalakäijate jaoks on Tallinnas kõige ohtlikumad kohad Sõle tänav ning Narva maantee ja Laikmaa tänava ristmik.


Ajavahemikus 1. jaanuar 2007-31. märts 2010 registreeriti Tallinnas jalakäijatega 614 liiklusõnnetust, milles sai surma 28 inimest. Enim liiklusõnnetusi jalakäijatega juhtus Sõle tänaval, Ehte ja Puhangu tänava vahelisel lõigul, kus kolme aastaga on õnnetusse sattunud 14 inimest.

Arvukalt õnnetusi on juhtunud ka Narva maantee ja A.Laikmaa ristmikul. Kaubanduskeskuse, kino, bussiterminali ja ühistranspordipeatuste vahelisel alal liigub väga palju jalakäijaid ning riski suurendab asjaolu, et ohutussaared on liialt kitsad.

Õnnetusterohketeks kohtadeks on veel Balti jaama ümbrus, Tartu maantee – Lubja ristmik, Pirita tee – Rummu tee ristmik, Sõpruse puiestee –Sütiste tee ristmik, Kaarli puiestee – Toompea ristmik, Sõle – Kolde puiestee ristmik, Kristiine kaubanduskeskuse ümbrus Endla tänaval, Rocca al Mare kaubanduskeskuse ümbrus Paldiski maanteel ja Magistrali kaubanduskeskuse ümbrus Sõpruse puiesteel, selgub transpordikavast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles