Taksojuhid tahavad õigusi juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liige Lembit Poolak.
Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liige Lembit Poolak. Foto: Peeter Langovits

MTÜ Eesti Taksojuhtide Liit pöördus Riigikogu poole ettepanekuga viia uude liiklusseadusesse paar muudatust, mis lühendaksid takso tellimise ooteaega ning suurendaksid taksojuhtide turvalisust.

Postimees kirjutas paari päeva eest, et tellitud taksot tuleb oodata pool tundi või veelgi kauem. Eesti Taksojuhtide Liit on nüüd teinud Riigikogule ettepaneku, et linnas võiks ühistranspordirajal sõita ka tühi takso. Liiklusseaduse senise versiooni järgi on see õigus vaid sõitjat vedaval taksol.

Taksojuhtide liidu juhatuse liikme Lembit Poolaku sõnul lühendab selline muudatus tellitud takso kohale jõudmise aega ning on seega kasulik kõigile sõitjaile.

Teine muudatusettepanek puudutab turvavöö kinnitamist. Nimelt pakub Eesti Taksojuhtide Liit välja, et asulasõidul ei peaks taksojuhil olema turvavöö kinnitatud.

Poolaku sõnul puutuvad taksojuhid oma igapäevatöös kokku nii joobes kui lihtsalt agressiivsete inimestega, kes võivad käituda ettearvamatult.

«Kallaletungi korral suudab taksojuht mõelda ainult sellele, kuidas end ründe eest kaitsta,» mainis Poolak. «Üks enda kaitsmise võimalus on võimalikult kiiresti autost välja pääseda. Stressi olukorras turvavööga kohmitsemine võib paraku jääda taksojuhile viimaseks tegevuses siinses maailmas.»

Eesti Taksojuhtide Liit toetab mõtet lükata uue liiklusseaduse jõustumise aega edasi pool aastat ehk 1. juulini 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles