Jõhvi vallavanem sai kuriteokahtlustuse

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Politsei on esitanud Jõhvi vallavanemale, reformierakondlane Tauno Võhmarile kahtlustuse riigihangete teostamise nõuete rikkumises. Tegemist on juba teise reformierakondlasest omavalitsusjuhiga sel nädalal, kelle kohta laekub teade kriminaalmenetluse alustamisest.

Novembri alguses esitatud kahtlustus on seotud Jõhvi vallavalitsuse spordihoone ehituse riigihankega 2008. aastal, teatas Viru ringkonnaprokuratuur. Kahtlustuse kohaselt sõlmis vallavalitsus hanke võitnud ehitajaga lisakokkuleppeid ilma uue kohustusliku riigihanketa.

Juhtunu täpsete asjaolude väljaselgitamiseks on käimas kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb riigihangete teostamise nõuete rikkumist. Seadus näeb sellise teo eest süüdimõistmisel ette kas rahalise karistuse või kuni aastase vangistuse.
Kriminaalmenetlust alustati aastal 2009. Kriminaalasja menetlevad Ida prefektuur ja Viru ringkonnaprokuratuur.

Võhmar liitus Reformierakonnaga alles tänavu augustis. Partei teatel sai temast erakonna 8500. liige.

Sel nädalal esitati kahtlustus samuti Reformierakonda kuuluvale Rakvere meerile Andres Jaadlale. Sügisest alates on Ida prefektuuris Jaadlaga seoses uurimisel viis 2007. aastal toimunud riigihanget, millega Rakvere linn ostis erinevaid teenuseid linnapeaga omandisuhetes olevatelt ettevõtetelt.

Et Jaadla pole neist tehingutest saanud otsest korruptiivset tulu, tunnistas Viru ringkonnaprokuratuur sel esmaspäeval mehe kahtlustatavaks korruptsioonivastase seaduse toimingupiirangu teadlikus rikkumises, ja seda suures ulatuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles