Sel laupäeval näeb sarjas «Klass: elu pärast» Lembit Eelmäe viimast rolli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV seriaali "Klass: elu pärast" võtted Kaberneemes.
Pildil vasakult: Triin Tenso ja Ilmar Raag.
ETV seriaali "Klass: elu pärast" võtted Kaberneemes. Pildil vasakult: Triin Tenso ja Ilmar Raag. Foto: Raigo Pajula

Sarja «Klass: elu pärast» 5. osas «Trööst», mida näeb ETVs sel laupäeval, mängis Tartu Vanemuise armastatud näitleja Lembit Eelmäe (26.09.1927 - 2.07.2009) oma elu viimase rolli. Ta kehastas ühe peategelase Julia (Anu Lamp) isa. Kogu 5. osa tegeleb isade ja laste suhetega, mitmel tasandil. Episoodid Eelmäega filmiti 2009. aasta aprillikuus.

«Kuigi tundus, et sõit Tartust Tallinna vaid paari võttepäeva pärast on talle koormav - ta kõndis kepiga -, oli Lembit Eelmäe väga rõõmus, et me teda kaasa tegema kutsusime. Ta oli väga tubli ja pidas hästi vastu pikkadele võttepäevadele - oli lausa sädelev,» rääkis sarja produtsent ja 5. osa režissöör Gerda Kordemets.

«Muidugi ei teadnud me siis, et see jääbki Eelmäe viimaseks tööks. Ja et kulub veel palju aega, kuni see töö jõuab vaatajani, sest sarja tegemine kujunes ajamahukaks,» lisas Kordemets.

Julia poeg Olav hukkus koolitulistamises. 5. osas saavad Julia ning osa peategelane Väino (Erik Ruus) koos abikaasa Ireeniga (Liina Olmaru) teada, et nende lapsed olid koolikiusajad. Samal ajal, kui Julia ja Väino leiavad teineteiselt tuge, et selle uue vapustusega toime tulla, hargneb kõrvalliinis Julia ja tema isa lugu. Isa saab südameataki ja satub haiglasse. On selge, et pärast haiglast väljatulekut ei saa ta enam üksi oma metsamajakeses hakkama. Julia on seatud valiku ette, kas tuua isa enda poole elama, panna ta vanadekodusse või... Uus väljakutse aitab Julial oma eluga edasi minna.

Sellest laupäevast algavad Vikerraadios hilisõhtused otsesaated «Klass: elu pärast», kus sarja vaatajail on võimalus teemade üle pikemalt arutleda. Gerda Kordemetsa sõnul on tegijaile tulnud palju tagasisidet inimestelt, kelle kogemused on ekraanil kujutatust veel märksa karmimad ning paljudel on vajadus neist rääkida. Vikerraadio kutsub kuulajaid-vaatajaid üles omi läbielamisi jagama ja ka teistele nõu andma.

Saatejuht Tiina Vilu esimene külaline on psühholoog, sarja «Klass: elu pärast» stsenaariumi konsultant Tiiu Meres, kellega koos püütakse probleeme lahti seletada ja helistajatele nõu anda.

Saated on Vikerraadio eetris 11.,18., ja 25. detsembril kell 23.05. Stuudiosse saab helistada numbril 6410 613 ja teemasid kommenteerida Vikerraadio kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles