Kahtlustuse saanud Jõhvi vallavanem loobus parlamenti kandideerimast

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigihangete teostamise nõuete rikkumise kahtlustuse saanud Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar taandab enda kandidatuuri Reformierakonna nimekirjast parlamendivalimisteks.

Võhmar põhjendas oma otsust sellega, et temale kahtlustuse esitamist võivad pahatahtlikud inimesed kasutada erakonna vastu, millega ta alles selle aasta augustis liitus.

Ühtlasi avaldas ta lootust, et võimaliku rikkumise uurimine saab olema kiire ning ta saab enda ja vallainimeste jaoks vajaliku selguse võimalikult ruttu.

«Loodan, et vallajuhtimisest ja vallale vajaliku uue spordihoone ehitusest ei saa valimiste lähenedes poliitilist malakat – taaskord on tegemist viimasel ajal aktuaalse vaidlusega riigihangete osas,» kommenteeris Võhmar talle novembri alguses esitatud kahtlustust.

«Olen teinud kõik korrektselt ja pole käitunud korruptiivselt – kindlasti teen koostööd õiguskaitseorganitega, et see kahetsusväärne kahtlus kiiresti selgeks saaks.»

Viru ringkonnaprokuratuur teatas täna, et politsei on esitanud Võhmarile kahtlustuse riigihangete teostamise nõuete rikkumises. Kahtlustus on seotud Jõhvi vallavalitsuse spordihoone ehituse riigihankega 2008. aastal, teatas Viru ringkonnaprokuratuur täna.

Kahtlustuse kohaselt sõlmis vallavalitsus hanke võitnud ehitajaga lisakokkuleppeid ilma uue kohustusliku riigihanketa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles