Venemaa tõestab Eestile kalapüügi ausust

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mutniku kalavõrguga püütud alamõõdulised kalad ei ole vette lastes enam eluvõimelised..
Mutniku kalavõrguga püütud alamõõdulised kalad ei ole vette lastes enam eluvõimelised.. Foto: Keskkonnainspektsioon.

Täna algab Peipsi järve Venemaa-poolses osas Eesti-Vene ühisinspekteerimine, mille käigus üritab idanaaber muuhulgas tõestada, et Eesti kahtlustused seadustevastases kalapüügis on asjatud.


«Kevadel tekkis Eesti kaluritelt ja piirivalvelt saadud andmete põhjal kahtlus, et Peipsi järve Venemaa-poolsel osal võis toimuda mutnikupüük (püük põhjanoodaga - toim), mis kevaditi ei ole lubatud,» ütles keskkonnainspektsiooni Lõuna regiooni peainspektor-nõunik Tõnis Saariste.

«Saime Venemaalt vastuse, et tegemist ei olnud mitte põhjanooda, vaid pöördnoodaga, mille kasutus ei olnud tol hetkel reguleeritud. Vene pool väitis, et pöördnoodaga püügil võis laevade liikumisest jääda radarile samasugune jälg kui mutnikupüügil, sest püügivahendite tööpõhimõte on praktiliselt sama,» selgitas Saariste.

Nüüd on Venemaa pool lubanud pöördnoodaga püüki demonstreerida, vahendas keskkonnainspektsiooni pressiesindaja.

Samuti on Venemaa kolleegid lubanud meie esindajatele, Tõnis Saaristele ja Ida regiooni vaneminspektorile Ilmar Mägile näidata, kuidas võetakse püütud kala vastu ja antakse üle.

Neli päeva kestval ja lisaks Peipsile Pihkva ja Lämmijärve puudutava ühisinspekteerimise ajal vaadatakse, kuidas käib mutnikupüük, kontrollitakse püügiandmeid ja püügivahendite nõuetele vastavust ning jälgitakse kahe riigi vahelise kalanduskomisjoni kokkulepete täitmist.

Oktoobriks on planeeritud ühisinspekteerimine Peipsi, Pihkva ja Lämmijärve Eesti-poolsel osal.

Ühisinspekteerimised toimuvad Peipsi, Pihkva ja Lämmijärve kalavarude säilimiseks ja kaitseks moodustatud riikidevahelise komisjoni kokkulepete raames.

Arhiiv! Venelased hävitavad Peipsi kalavarusid 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles