Komisjon: uue liiklusseaduse muudatused ei saa 1. jaanuarist jõustuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude sõiduõpetajate kinnitusel pole mitmed uue liiklusseaduse nõuded neile siiani arusaadavad.
Paljude sõiduõpetajate kinnitusel pole mitmed uue liiklusseaduse nõuded neile siiani arusaadavad. Foto: Mihkel Maripuu

Parlamendi põhiseaduskomisjoni hinnangul läheks majanduskomisjoni algatatud uue liiklusseaduse muudatuste jõustamine 1. jaanuarist põhiseaduse õiguskindluse printsiibiga vastuollu.

Põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimees Väino Linde ütles BNSile, et isegi kui riigikogu võtaks seadusemuudatused vastu juba järgmisel neljapäeval ning president kuulutaks need kahe nädala jooksul välja, jääks inimestel muudatustega tutvumiseks aega ainult üks päev, mis ei ole piisav.

Seega ei saa muudatused tema sõnul 1. jaanuaril koos uue liiklusseadusega jõustuda. «Avalikkusel peab olema piisav aeg, et seadusesätetega tutvuda, sest ainult siis on võimalik nõuda inimestelt nende täitmist,» lausus Linde, kelle sõnul on majanduskomisjon jäänud suvel vastu võetud uue liiklusseaduse paranduste algatamisega hiljaks.

Linde sõnul andis põhiseaduskomisjon majanduskomisjonile arvamuse ainult seaduse jõustumise kohta ega teinud omapoolseid ettepanekuid. Tema hinnangul tuleb majanduskomisjonil nüüd vastu võtta poliitiline otsus, kas eelnõu menetlemisest praegu loobuda või näiteks edasi lükata terve uue liiklusseaduse jõustumine. Viimast on taotlenud opositsiooniline Keskerakond.

Majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas ütles Postimees.ee´le, et nad arutavad seda teemat ja teevad oma otsuse tuleval esmaspäeval.

Majanduskomisjoni algatatud eelnõu, mis täpsustab uue liiklusseaduse reguleerimisala, viivistasu aegumise regulatsiooni, alarmsõidukite märgutulede kasutamist, sõiduki valvega hoiukohta teisaldamise ja seal hoidmise tasumäärade kehtestamise aluseid ning mootorsõiduki juhi tervisekontrolli tähtpäeva ja juhtimisõigusega seotud üleminekusätteid, läbis kolmapäeval esimese lugemise.

1. jaanuaril kehtima hakkava liiklusseaduse, mis ühendab senise liiklusseaduse ja valitsuse 2001. aasta määrusega kehtestatud liikluseeskirja, võttis riigikogu üksmeelselt vastu juuni keskel 84 häälega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles