Tallinn meelitab ajakirjanikke rahvusteemat käsitlema

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus asutab oma homsel istungil meediastipendiumi, mis antakse kaasamis-, kodurahu- ja integratsiooniteemat käsitlevatele ajakirjanikele.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on esimeses etapis kuni 20 000 krooni suuruse stipendiumi asutamise eesmärk elanikke adekvaatselt informeerida ja kaasata ning lähendada eri keelt kõnelevate inimeste meedia- ja kultuuriruume, teatas Raepress

«Sihtsuunitlusega meediastipendiumi asutamisega motiveeritakse eesti- ja venekeelses meedias eestvedajaid, kes tahavad rahvusteemat käsitleda, probleemidest avameelselt ja objektiivselt rääkida,» lausus Jäppinen.

Abilinnapea sõnul on meediastipendiumi eesmärk lähendada erikeelseid meediaruume ning edendada elanike teavitamist nende emakeelest sõltumata. Eestis elavad eesti- ja venekeelsed inimesed peaksid olema ühtmoodi adekvaatselt informeeritud, et ületada ühiskonnas levivat kultuurilist võhiklikkust, võõristust ja sallimatust teisekeelsete suhtes, lisas ta.

Raepressi teatel elavad vene keelt kõnelev elanikkond ja eestlased elavad eraldatud kultuurimaailmades, kus kokkupuuteid on suhteliselt vähe ja nii on üks oluline lõimingukanal seni jäänud vähe kasutatuks.

«Et avalikkuse informeerituses ja hoiakutes toimuks läbimurre, tuleks ajakirjanikke ja meediaspetsialiste innustada rahvussuhete teema vastu suuremat huvi tundma ja seda järjepidevamalt Eesti meedias kajastama,» märkis linnavalitsus.

Meediastipendiumi konkurss kestab aasta ja on kaheosaline. Esimene osastipendium on kuni 20 000 krooni ja teine osastipendium kuni 40 000 krooni.

Stipendium on personaalne ega ole seotud väljaannete või kanalitega, kus ajakirjanik töötab või millele kaastööd teeb.

Stipendiaadid kinnitab korraldusega Tallinna linnavalitsus ning stipendiumid maksab välja linnakantselei Tallinna rahuliku kooselamise programmi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles