Torupillimängija rõõmustas tormi eest varjunuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Tammar mängib pilli
Mari Tammar mängib pilli Foto: Erakogu

Pärimusmuusika üliõpilane Mari Tammar ootas ja külmetas eile koos mitmete teistega Türi rongi oodates Tallinna rongijaamas, kuid tuli siis mõttele, et sooja võiks saada ja anda torupilli mängides.

«Mõtlesin, et ikka ja jälle kriisisituatsioonid ühendavad eestlasi,» selgitas ta. «Tegin isegi sõbrale nalja, et nüüd võiks esivanemate kombel koos laulda ja tantsida - mina mängiks torupilli, mis mul parasjagu kaasas oli.»

Tammari sõnul võtsid juttu kuulnud meesterahvad neiu ideed tõsiselt ja julgustasid pilli haarama.

«Nõnda juhtuski, et mängisin jaamahoones tormivangis olevatele inimestele pilli. Keegi publikust kommenteeris, et hakkas soojem küll,» kirjeldas ta.

Tammari hinnangul on võimalik kriisisituatsioone leevendada, kui inimesed koonduvad, teineteist märkavad ja situatsioonidesse loominguliselt suhtuvad.

«Ei tohi üksteise peale pahandada - eriti töötajate peale, kes transpordiga tegelevad – uskuge, nad annavad endast parima,» arvas ta. «Laulge, jutustage lugusid, mängige pilli, märgake ja toetage üksteist ning situatsioon muutub sootuks.»

Tammar kutsus inimesi ka 11. detsembril Rapla Vesiroosi gümnaasiumis toimuvale pärimusmuusikapäevale Tule-Tee, kus saab nautida kogukonnaga üheskoos olemise mõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles