Kaks inimest külmus surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees/Scanpix

Päästeameti andmetel on eilse ja tänase päeva jooksul surnuks külmunud kaks eakat inimest ja üks inimene on veel kadunud.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja ütles Postimees.ee’le, et Tartumaal leiti vanem mees, kes viidi haiglasse, kus ta siiski suri. Samuti leiti täna Valgamaal bussipeatusest surnud vanem naine.

Mõlema surma põhjuseks on Raja sõnul arvatavasti külmumine.

Samuti otsitakse endiselt Järvamaal kaduma jäänud meest.

Raja toonitas, et inimesed, kellele on eakaid lähedasi, võiksid neile teha kontrollkõne ja soovitada mitte üksinda välja liiklema minna.

Külmumissurmade ära hoidmiseks palub politsei inimestel olla tähelepanelik nii oma lähedaste kui ka juhusliku bussipeatuses magaja või lumehange jäänud inimese suhtes. Samuti nende suhtes, kes on autoga teelt välja sõitnud ja lumes kinni.

Ööks ilmastiku võimusse jäänud inimene on politsei kinnitusel külmakraade ja tuult arvestades kindlasti ohus, mistõttu võib kõne sellisest abivajajast häirekeskusesse või politseisse päästa elu.

Raja sõnul on lumevangis praegu vaid inimesed Padaoru kandis, mujalt on päästjad inimesed kätte saanud.

«Põhja-Eestis oli vaja öö jooksul päästa ja on mingeid kohti, kus auto on hange alla jäänud, kuid inimesed on kätte saadud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles