Liinibussis lumevangis olnud üliõpilane: olime tunde teadmatuses

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Hommikul kell 7 Tartust Rakvere poole teekonda alustanud liinibuss jäi vaid mõned kilomeetrid enne sihtkohta lumevangi ning abi polnud mitu tundi kusagilt loota.

Bussis viibinud üliõpilane Anna-Liisa Neumann rääkis Postimees.ee´le, et lumevangis olid nad alates kella 10.30-14.30, inimesi oli kokku umbes paarkümmend ja nende seas ka üks väike beebi, kõik söömata-joomata.

Neumanni sõnul on Lääne-Virumaa teed täiesti kinni tuisanud ning nende ees ja taga oli lumevangis veel kümneid sõidu- ja veoautosid.

Maantee- ja päästeametist ei osatud reisijatele esialgu abi saabumise kohta mingit infot anda, kuid kella 14.30 ajal saabus lõpuks siiski kohale kaks koppa, mis bussi linnapiirini vedasid, sealt edasi pääses buss juba iseseisvalt liikuma.

Ida-Eesti päästekeskuse teatel on Lääne-Virumaa kõrvalteed lumetormi tõttu mitteläbitavad, mistõttu tuleb inimestel vältida selles piirkonnas autosõite.

Liiklus on suletud Tallinna-Narva maanteel Sämist Varjani. Padaorus on sõiduautodes, reisibussides ja veokites lumevangis hinnanguliselt kokku 600 inimest. Päästjad tegelevad nende abistamisega ning inimestele jagatakse toitu, kütust ja sooje tekke.

Viru-Nigula spordihoonesse on evakueeritud üle 90 inimese, kellele antakse sooja sööki ja jooki ning pakutakse ka pesemisvõimalust. Infot evakueeritud inimeste kohta saab Viru-Nigula vallavalitsuse infotelefonilt 32 29 637.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles