Pruuli ja Selge kinnitasid kohtus jutte rahanõudmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Pruuli
Tiit Pruuli Foto: Peeter Langovits

Harju maakohtus teisipäeval jätkunud Villu Reiljani pistisesüüasja protsessil kinnitasid ettevõtjad Anti Selge ja Tiit Pruuli Aivo Pärna jutte lisaraha nõudmisest seoses Rävala 8 kinnistu valikpakkumisega.

AS Go Group juhatuse liige Selge rääkis kohtule, et temale jäi Pärna juttudest emotsioon, nagu oleks keskkonnaministeeriumi nõustanud advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Tarmo Sild küsinud Pärnalt kas üks miljon või 1,5 miljonit krooni toetuseks Rahvaliidule.

«Mille eest, ei tekkinud mul peas mõtetki,» nentis Selge.

Samas märkis Selge, et Pärn ei ole talle seda konkreetselt öelnud ja ta ei oska seletada, miks talle tundus, et tegemist oli Rahvaliiduga.

«Mul tekkis selline emotsioon. Rahvaliit võrdub Villu Reiljan, Keskerakond võrdub Edgar Savisaar, Putin võrdub Venemaa,» nentis Selge.

Selge sõnul tundus talle ka, et raha maksmisel oleks Pärna juhitavale Wipestrex Grupile tehtud valikpakkumisega seoses soodsaid otsuseid.

Ka kinnitas Selge, et Pärn oli kõva naljamees ning rääkis pidevalt ja palju, kuid ta väga ei süvenenud Pärna juttudesse.

Go Groupi üks osanikke Tiit Pruuli rääkis kohtule, et talle jäi Pärna juttudest mulje, et raha küsiti Rahvaliidu presidendikandidaadi toetuseks.

Pruuli meenutas, et Pärn rääkis Rahvaliidu toetamisest juba enne 2006. aastat.

«Pärn rääkis lugusid sellest, et Rahvaliitu oleks tore toetada, mitte maailmavaate pärast, vaid isiklikust sümpaatiast,» ütles Pruuli.

Pruuli märkis ka, et Aivo Pärn on jõukas mees ning oleks võinud vajadusel raha ka ise maksta.

Kohus jätkab protsessi 21. novembril, mil tunnistajapinki peaks astuma Arco Vara üks omanikke Hillar-Peeter Luitsalu.

5. septembril alanud protsessil eitas Villu Reiljan 1,5 miljoni krooni suuruse pistise nõudmist, Tarmo Sild eitas pistise vahendamist ning Aivo Pärn pistise lubamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles