Üle ööpäeva lumevangis istunud mees: Padaorus algas uus tuisk

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riho Leppik on Lääne-Virumaal Tallinna-Narva maanteel Padaorus lumevangis olnud juba terve ööpäeva. Kaitseväe roomikud lükkasid tema sõnul pärastlõunal tee lõpuks küll lahti, kuid autorong liigub üliaeglaselt ning enamus aega kulub ikkagi seismisele. Lisaks alustas tuisk seal uut möllu.

Leppik jäi Padaorus lumevangi juba eile õhtul kella 21 paiku ning mehe hinnangul on suisa hämmastav, et enam kui 20 tundi hiljem pole lumevangis olevaid inimesi ikka veel suudetud liikvele aidata.

«Roomikud ajasid mingi osa teest lahti, aga kuna me oleme viimase paari tunni jooksul edasi liikunud kõige rohkem 50 meetrit, siis on selge, et ees on teed ikkagi totaalselt umbes,» rääkis Leppik.

Nälga pole mees enda sõnul tundnud, kuna catering-firma juhina oli ta eile õhtul Tallinnasse toitu viimas ning sai kõhutäidet kaasas olnud toidumoonast ja jagas seda teistegagi. «Magada olen saanud umbes poole tunni kaupa, kütust peaks jätkuma hommikuni,» märkis ta.

Kuigi päästeameti teatel jagati Padaorus lumevangis olevatele inimestele päeval toitu, sooje tekke ja kütust, pole Leppik seda enda silmaga näinud. «Sellest ei tea ma küll midagi. Mulle pole keegi midagi jaganud ja ma pole ka näinud, et teistele oleks keegi midagi jaganud,» rääkis ta.

Inimesed on Leppiku sõnul endiselt rahulikud ja kannatlikud. Kiirabiautosid pole ta Padaorus näinud, seega tõsisemaid terviserikkeid pole inimestel tema hinnangul ilmselt olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles