Õpilasesindused: hoiame üksteist rasketele aegadel

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) kutsub kõiki ülesse süütama täna ja


homme õhtul oma akendel küünlad ja mõtlema sellele, kuidas tema ise


saaks rohkem teistest inimestest hoolida.

Soomes juhtunu on kurb ja valus meile kõigile, seisab EÕELi avalikus pöördumises.

«Oluline on meeles pidada, et ka kõige raskemad probleemid alati lahenevad. Selleks on ainult vaja ostida neile lahendusi ja mõnikord leida õige inimene. Meil on südamest kahju, et see noormees ei leidnud seda õiget inimest, kes oleks teda aidanud,» ütles õpilasesinduste liidu juhatuse esimees Deivi Sarapson.

Koolitulistamise siin Eestis hoiavad ära mitte metallidetektorid ja tulirelvade keelamine, vaid tavalised inimesed.

«Ole tähelepanelik ja hooliv. Ole  usalduslikuks toeks kaaslasele, kui ta on sattunud raskesse olukorda, sest sõpra tuntakse hädas,» ütles Sarapson.

«Kui sul on mõni mure siis saavad sind saavad aidata usaldusväärsed õpetajad, sõbrad, lapsevanemad, koolipsühholoog, nõustamistelefon, treener spordiklubis ja paljud teised. Igaühe jaoks on keegi,» julgustas Deivi Sarapson mitte jääma oma muredega üksi.

Eesti Õpilasesinduste Liit loodab lapsevanemate, pedagoogide ja ka ajakirjanike elutarkusele toimunu selgitamisel nii, et see suunaks meid lahendama ja ennetama sarnase olukorra toimumist Eestis.

Eesti Õpilasesinduste Liit avaldab sügavat kaastunnet Soome õpilastele ja õpilasesindajatele, kellega oleme täna telefoni teel rääkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles