Eesti nõudis Pärnumaal taksojuhi tapnud mehed välja (6)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaal taksojuhi tapmises kahtlustatavad mehed ja ka röövitud auto on endiselt Leedus ning nende Eestisse jõudmise aeg pole teda.

15min.lt fotograafi Tomas Markeleviciuse sõnul on röövitud takso hetkel Panevežyse politseijaoskonna parklas. Fotograafi sõnul leiti autost verised kindad ja üks õhkrelv ning pagasnikust kaks gaasirelva.

Praegu on teada, et kahtlustatavad eemaldasid autost raadiojaama ning ka Markeleviciuse sõnul on autos näha juhtmeid ja kaableid, kuid mitte raadiojaama või GPS-seadet.

Markeleviciuse sõnul ületas Mercedes-Benz Eesti-Läti piiri pühapäeval kella 22 paiku. Kuna Eesti politsei informeeris toimunust ka Läti ja Leedu kolleege, siis pidasid Leedu politseinikud kahtlustatavad kinni esmaspäeva öösel kell 3. «Politsei peatas auto Panevežyse lähedal Statoili bensiinijaamas. Autos olid kaks Eestist pärit meest, vanuses 18 ja 20 aastat,» ütles Markelevicius. 

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi sõnul on Leedu kohus andnud loa mehed kaheks kuuks kinni pidada. 

Ohvrit pussitati

Erm kinnitas BNS-ile, et ohvril tuvastati mitu torkehaava. «Surnukeha leiti Pulli küla lähedalt tee äärest. Samma oli visatud ka taksos olnud esemeid, näiteks taksos olnud raadiosaatja, tahvelarvuti ja plafoon,» rääkis Erm.

Ermi sõnul on Eesti riik teinud kõik õigusabi taotlused ja need on ka teele läinud, kuid hetkel pole selge, millal mehed Eestisse jõuavad.

«Kuna kahtlustatavad on Leedus ja seal on ka auto, siis saab uurimisega edasi minna alles siis, kui nad Eestisse jõuavad,» ütles Erm.  

Hetkel on alustatud kriminaalasi paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist röövimise eesmärgil ehk mõrva. Kuna Eestist leiti muude asitõendite hulgas ka takso plafoon, raadiosaatja ja tahvelarvuti, siis tegelevad uurijad kohapeal tõendite kogumisega.

Kahtlustatavad on elanud aastaid Ühendkuningriigis, kuid nad on Eesti kodakondsed. Eestis pole neid kriminaalkorras karistatud.

Juba teine traagiline juhtum

Pärnu Postimehega rääkinud taksojuhi sõnul võttis rünnaku ohvriks langenud taksojuht kliendid peale Pärnus Mirage’i ööklubi juurest ja pidi nad Pulli külla sõidutama. Hiljem ei saanud kolleegid selle taksojuhiga enam ühendust. 65-aastase Lembitu surnukeha leiti esmaspäeva hommikul Pulli küla lähedalt. Möödunud aastal langes Pärnu Takso taksojuht Sindis pussitamise ohvriks.

Foto: Ardi Truija
Foto: Ardi Truija
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles