Muinsusametnikud välja, elamusmuseaalid asemele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik näitab vanade maalingutega lage, mis restaureerimise käigus krohvikihtide alt välja tuli.
Muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik näitab vanade maalingutega lage, mis restaureerimise käigus krohvikihtide alt välja tuli. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnamuuseum avab oma filiaalina uue muuseumi Raeapteegi vastas aadressil Raekoja plats 12.

Linnavalitsus võtab täna vastu korralduse, millega senised asukad kolitakse sealt välja. Seni oli maja kultuuriväärtuste ameti käsutuses, praegu töötab seal veel muinsuskaitse osakond, mis kuulub sellest aastast linnaplaneerimise ameti koosseisu. Seetõttu kolivadki muinsuskaitseametnikud Raekoja platsilt Vabaduse väljakule linnavalitsuse peamajja, kus asub ka linnaplaneerimise amet, ja vabanenud hoone antakse linnamuuseumi käsutusse.

«Tallinna linnamuuseumil on kavas avada majas elamusmuuseum, mis annab ülevaate Tallinnas tegutsenud käsitöömeistrite elust ja töödest. Eksponeeritakse ajastule vastavat mööblit, esemeid, esindatud on kullassepad, raamatuköitjad, rätsepad jms. Muuseumis kavatsetakse korraldada kogudes asuvate esemete (näiteks Kanuti gildi kullasseppade ameti meistritööd, kullasseppade pitsat, kullassepa tööriistad) eksponeerimist. Suvehooajal on võimalik avada käsitöölise tööruumid, kus reaalselt töötab käsitöömeister,» kirjutas kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härm linnavalitsuse korralduse seletuskirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles