Tallinn andis koristusfirmadele käsu võimalikult palju lund välja vedada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumme tuisanud Tallinna südalinn pühapäeva õhtul.
Lumme tuisanud Tallinna südalinn pühapäeva õhtul. Foto: Liis Treimann

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul on koristusfirmadele antud ülesanne enne järgmist lumesadu võimalikult palju lund linnast välja vedada.

Täna hommikuse seisuga on Tallinna lepingupartneritest tänavapuhastusfirmad linna tellimusel teedelt ja tänavatelt välja vedanud ligi 40 000 kuumpeetrit lund. Sellele lisandub vanalinnast ja ühisveokite peatustest minemaviidud lumi, mille eest täiendavalt maksta ei tule. Kõiki lumeplatse ei ole veel kasutusele võetud, nii et kohapuudust esialgu pole.

Eelkõige tuleb lund välja vedada kohtades, kus kõrged lumekuhilad muudavad liikluse ohtlikuks, eelkõige siis ülekäiguradade juures. Terves ulatuses tänavaäärseid hangi teisaldada lihtsalt ei jõuta.

Sulg nõustus sellega, et kuigi koristusfirmad töötasid nädalavahetusel nii ööl kui päeval ning jätkavad samas vaimus, võiksid mitmed kohad linnas paremas seisus olla. Firmad kasutavad kõiki oma võimalusi, kuid igale poole kohe paratamatult ei jõuta.

«Enne, kui ei ole kõik korras, koristustöid ei lõpetata,» ütles Sulg.

Kui reedel kamandati Lasnamäel lumekoristusele appi ka kaitseväelased, siis täna neid väljas ei ole. Vajadusel pöördub aga linn uuesti abi saamiseks kaitseväe poole.

Sulg mainis, et jaanuarist hakkavad linnaosad lumekoristusel taas suuremas mahus rakendama ka töötuid, kokku umbes 100 inimest või isegi rohkem.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš ütles, et täna pärastlõunal saab ta kokku kõikide linnaosade esindajatega, et arutada lumekoristuse käiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles