Väike Munamägi kaob Eesti talispordikaardilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See pilt on tehtud tänavu kevadel suusakrossivõistlustel Väiksel Munamäel.
See pilt on tehtud tänavu kevadel suusakrossivõistlustel Väiksel Munamäel. Foto: Sille Annuk

Väsinud Eestimaa kisast ja kraaklemisest, otsustas endine sööstlaskuja Aare Tamme Väiksel Munamäel suusakeskuse kinni panna ning kodumaise lume sootuks jalgelt pühkida.


«Äri aetakse seal, kus on soodsamad tingimused,» rääkis Tamme telefonitsi Ukrainast Postimehele.

Aastate jooksul on Väiksel Munamäel Tamme arendusplaane takistanud looduskaitsjad, kes on süüdistanud teda puude ebaseaduslikus raies ja Otepää looduspargi kaitsenõuete rikkumises.

Majanduslik otsus

Neli aastat tagasi jõudis asi koguni kriminaalmenetluseni, mis lõpetati alles tänavu kevadel kokkuleppel prokuratuuriga, kinnitasid Postimehele vanemprokurör Küllike Taits ja Tammet esindanud vandeadvokaat Margo Lemetti. Tammelt ja ta firmalt välja mõistetud 191 000 krooni pole veel riigituludesse keskkonnakahjude arvele laekunud.

Tamme tunnistas Postimehele, et Väikse Munamäe laskumisnõlvade sulgemine on ennekõike siiski majandusotsus. Ta on enda väitel Eesti Energia koridorides kuulnud, et lähiaastatel võib elektrienergia hind tõusta kuni kaks korda. Seetõttu jõudiski järeldusele, et pole mõtet oodata, millal hind kerkib nii palju, et suusa- ja lumelauahuvilised kunded ei jõua seda enam kinni maksta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles