Eesti eraldab liitlaste majutamiseks 40 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaasis maandus üks maailma suurimaid transpordilennukeid, Ameerika Ühendriikide õhuväele kuuluv C-5M Super Galaxy.
Ämari lennubaasis maandus üks maailma suurimaid transpordilennukeid, Ameerika Ühendriikide õhuväele kuuluv C-5M Super Galaxy. Foto: JUSS SASKA

Valitsus eraldab liitlasvägede Eestis majutamiseks vajalike hoonete ehitamiseks aastatel 2015–2019 kokku 40 miljonit eurot, rääkis eile peaminister Taavi Rõivas. Ainuüksi tänavu planeerib riik investeerida 10,1 miljonit.

Selle eest rajatakse Tapa linnakusse liitlaste kasarmu, parandatakse väljaõppevõimalusi keskpolügoonil ning ehitatakse Tallinnas välja NATO staabielemendi hoone. Paljud nendest projektidest on juba töös. Näiteks uus Tapa kasarmu on kavas kasutusele võtta sel suvel.

USA on otsustanud neljakordistada 2017. aasta eelarveraha sõjalise kohaloleku suurendamiseks Euroopas. Kaitseminister Ashton Carter teatas üleeile, et Ühendriigid kulutavad järgmisel aastal 3,4 miljardit dollarit Venemaa agressiooni tõrjumiseks ning USA kohaloleku suurendamiseks Ida-Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles