Tallinnas tegutseb 70 profivarast

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Põhja prefekt Kristian Jaani ja prefektuuri kriminaalpolitsei juht Urmet Tambre räägivad eelmise aasta kuritegevuse nüanssidest ja Eestiga seotud inimkaubandusest.

Politseil tuli eelmisel aastal oma töösuunad oluliselt üle vaadata, sest Euroopas hoogu kogunud põgenike kriisiks peab valmistuma ka Eesti.

Kristian Jaani: Tõsi. Hüppeline sisserände kasv ning sisuliselt lakkamatu ööpäevane sisserändajate liikumine Euroopasse algas juulis 2015. Tundsime reaalset ohtu, et Via Baltica läbirände kanal saab reaalsuseks. Leidsime, et tõmbefaktoriks võivad saada Soomes asuvad iraagi ja afganistani kogukonnad ning organisaatoriteks võivad olla just seal elamisluba omavad sugulased, tuttavad. Lisaks hindasime tekkivat ohtu, et toimetamise teenust hakkavad pakkuma kuritegeliku maailma või turuvõimalust ära kasutavad tuluteenijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles