Ebaseaduslikud kiirendajad kimbutavad saarlasi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt kiirendusvõistlusest..
Pilt kiirendusvõistlusest.. Foto: Politsei.

Vastrenoveeritud ja sileda asfaltkatte alla saanud Marientali tee on kujunenud uueks lemmikkohaks kiirendajatele, kes seal lubatud sõidukiirust ületavad ja autode rehve kulutavad.


Marientalis elav Andrus ütles, et möödunud reedel ei saanud tema pere isegi rahulikult kodus olla, sest poole üheksa paiku õhtul alanud kummivilistamine kestis kuni südaööni, kirjutas Meie Maa.

«Kurb on see, et samal Marientali teel olen saanud lahtise turvavöö pärast trahvi, kuid kihutajaid politsei millegipärast kinni ei pea,» sõnas ta.

Saarte Teedevalitsuse juhataja Aleksander Kollo sõnul ei tekita teedel kummivilistamine asfaldile olulist kahju, sellega lõhutakse rohkem autot ning rehve.

«Peab olema võimas masin, mis võtab ratta nii pikalt ringi käima. Rohkem lõhub selline asi kummi kui teed,» rääkis Kollo.

Kollo on näinud lisaks Marientali teele rehvijälgi Rüütli hotelli ees, Toris ja Kuressaare-Kuivastu maanteel Tagaveres. Ise ta kummikulutajatele peale sattunud ei ole.

Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissari Aare Alliku sõnul ei ole politsei saanud ühtegi teadet Marientali teel toimuvate kiirendusvõistluste ja rehvide kulutamise kohta.

Ometi nägi üks kuressaarlane seal päevasel ajal kihutamas kahte autot. «Niimoodi kahekaupa sõites ei jää nad politseile vahele,» arvas linlane.

Küll aga on politsei kummivilistajaid tabanud linna erinevatest parklatest ja neid ka vastavalt seadusele karistanud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles