Eesti juveelivaras jäi Soomes politseile vahele

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: www.poliisi.fi

Helsingis murdsid vargad ööl vastu tänast jälle sisse ühte kullassepaärisse ning viisid sealt kaasa kallihinnalisi juveele, mis tuli aga peagi juba seadusesilmale loovutada. Politsei kinnitusel oli vähemalt üks kurikaeltest Eestist.

 

Kesklinna lähedale jäävas mereäärses nooblis Ullanlinna piirkonnas varasel hommikutunnil tegutsenud vargad sisenesid kauplusse läbi akna ning haarasid vitriinidelt kaasa sõrmuseid ja muid ehteid, mille väärtust pole veel kokku arvutatud, vahendas Helsingin Sanomat.

Murdvargusest teada saanud politsei sulges aga kiiresti kesklinna peatänavad ning hakkas unetuid kontrollima. Hakanieme kandis kinnipeetud taksost leitigi istumas vargad koos noosiga.

«Võib öelda, et kinnivõtmisel oli õnne. Liiklust oli hommikul niivõrd vähe, et patrull sattus taksot märkama,» tunnistas pealinna politseikorrapidaja. Kahtlusaluseid on tema sõnul kaks – mõlemad välismaalased, kusjuures vähemalt üks neist Eesti kodanik.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles