Parts: teede seisukorra nõudeid peab karmistama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul näitas lumetorm, et nõudeid teede seisukorrale tuleks tõsta.

Kuidas hindate erinevate asutuste tööd sellel nädalavahetusel lumetormiga toime tulemisel?

Padaoru olukord oli täiesti nähtamatu. Olen vestelnud erinevate inimestega, kes seal kohapeal olid, kuid neljapäeva öösel oli seal toimuv tõesti nähtamatu. Nüüd peab analüüsima, kas keegi jättis midagi olulist tegemata.

Liiklus Padaorus suunati alles kaks ja pool tundi pärast ummiku teket ümbersõidu peale. Oli see piisavalt kiiresti?

Seda on väga raske enne analüüsi hinnata.Tahaks loota, et kõik ametkonnad toimetasid tugevalt ja nii nagu osati. Jah, kulunud tunde vaadates tekib tõesti küsimus, kas siis tõesti toimetati nii, nagu osati. Ja kas oli midagi sellist, mida võiks nüüd kellelegi tõsiselt ette heita. Aga labidaga löömine ja kellegi peale praegu näpuga näidata oleks, ma arvan, vale.

Näete te kitsaskohti, millele nüüd lähiajal seoses teedehooldusega kindlasti tähelepanu pöörate?

Teede seisundinõuetele. Arutasime juba nädalavahetusel ja praegu analüüsime vajadust tõsta nõudeid teede seisukorrale. Isegi kui see võib tähendada riigile rahalist koormust.

Milliste teede seisundinõudeid siis, põhimagistraalide või kõrvalteede omi?

Kindlasti kõrvalteede. Mingi otsuse me teede seisundinõuete osas kindlasti teeme ja paneme raha kõrvale. Võib-olla tuleks tõsta ka põhimagistraalide seisundinõudeid, aga seda teede hooldajatele.

Kas praegune kärbitud teehoolduseelarve pärssis nädalavahetuse lumekoristustöid?

Ma ei ütleks, et oleks pärssinud. Me oleme teede eelarve ka kärbete puhul teinud nii, et pole laskunud alla baasmiinimumi. Pigem oleme jätnud teede remondid ja teinud ehituse puhul kärpeid.

On teil veel plaanis muudatusi, mis aitaks tulevikus lumetormiga paremini toime tulla?

Jah, nagu nädalavahetusel välja lubasime, anname omavalitsustele praeguse kriisiolukorra ja lumetõrje likvideerimiseks esialgse kokkuleppena 15 miljonit krooni. Tahame selle ära otsustada neljapäeval valitsuses. Raha eraldame omavalitsustele samal põhimõttel, nagu jagame regulaarset teehooldustoetust. See tähendaks, et Tallinna linn saaks näiteks 2,3 miljonit ja Tartu 800 000 lisakrooni sellel aastal lumekoristuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles