Iisakus hoovi tunginud hunt oli haige ja vilets (2)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
84-aastane Elmar Roosvald.
84-aastane Elmar Roosvald. Foto: TV3

Ülemöödunud nädalal Iisaku vallas Pootsiku külas koduõuele tulnud hunt, kelle peremees hargiga tappis, oli väga haige ja vilets ning pikalt poleks tal elupäevi enam jätkunud niikuinii.

Põhjarannik kirjutas 22. jaanuaril, kuidas 84-aastane Elmar Roosvald heitles kaks tundi hundiga, kes oli tulnud tema koduõuele kõhutäiteks koera kaasa viima.

Tapetud hunti uuriti põhjalikult Tartus keskkonnaagentuuri ulukilaboris ning selgus, et see hunt oli luu ja nahk, kirjutab Põhjarannik jätkuloos.

«Alguses arvasime, et tegemist on kutsikaga, aga oli ikka täiskasvanud hunt, kes kaalus ainult 24 kilo − tavaliselt kaalub täiskasvanud isashunt 40–45 kilo, isegi eelmise suve kutsikad kaaluvad praegu juba 30–35 kilo,» rääkis keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna peaspetsialist Marko Kübarsepp.

«See hunt oli luu ja nahk. Keha tagumise osa lihased olid loomal kärbunud, rasvkude puudus täielikult. Võib öelda, et organism toitus iseendast. Sellise seisundi põhjuseks oli ilmselt kärntõbi: loom oli enamjaolt kärnas ja haigusest tulenevalt karvutu,» rääkis Kübarsepp.

Seda, mis ajendas õnnetut hunti Pootsikul koduõuele minema, võib ta üksnes oletada. «Sellises seisundis loomal tõenäoliselt adekvaatne mõtlemine puudub. Eks see suur nälg oli, mis looma inimese juurde ajas,» pakkus ta.

Loe edasi Põhjarannikust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles