Leludes peituvad ohud

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguasjamuuseumis täna avataval näitusel analüüsitakse lelude mitmeid  ohukülgi. Lisaks  füüsilistele mõjutustele võivad näiteks Barbie-nukud ja teised sellised mänguasjad kujundada lastes väärarusaame kehast ja riietumisest.
Mänguasjamuuseumis täna avataval näitusel analüüsitakse lelude mitmeid ohukülgi. Lisaks füüsilistele mõjutustele võivad näiteks Barbie-nukud ja teised sellised mänguasjad kujundada lastes väärarusaame kehast ja riietumisest. Foto: Kristjan Teedema

Mis on tänapäeva laste mängukastis? Millest tuleks hoiduda ja mille alusel teha õiget valikut? Täna avatakse mänguasjamuuseumis uus näitus «Oh, kui ohtlik!», mis annab vastuse just nendele küsimustele.

Ohtlikul väljapanekul analüüsitakse igapäevaste lelude mitut külge – heidetakse pilk materjalile, kujule ja vormile, väljanägemisele ja sisule.

Näituse esimeses ruumis tutvustatakse, kuidas korjatakse sobimatud mänguasjad poelettidelt või miks nad ostjani üldse ei jõuagi. Lapsevanemad leiavad näpunäiteid, kuidas kahtluste korral mänguasja ohtlikkuses veenduda või kuidas vale toode müüjale tagastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles