Pevkur arutas vallajuhtidega piiri ehitamise hetkeseisu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kagupiir.
Eesti kagupiir. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Siseminister Hanno Pevkur ning politsei- ja piirivalveameti esindajad kohtusid reedel Põlvas Eesti maismaapiiri äärsete valdade juhtidega, et anda ülevaade piiri ehitamise hetkeseisust ja arutada edasist koostööd valdadega.

Ministri sõnul kulgevad piiritööd plaanipäraselt ja suur osa selles on nii valdade kui eelkõige maaomanike positiivses suhtumises, teatas siseministeerium BNS-ile. «Praeguseks oleme paigaldanud 21 piiriposti ja jätkuvad ettevalmistavad tegevused ehitustega alustamiseks. Samuti on enamuse eramaaomanikega kokkulepped saavutatud ja läbirääkimised jätkuvad veel 26 maatüki omanikuga. Minu suur tänu neile mõistmise eest välja ehitada kaasaegne piir,» ütles Pevkur.

Täiendavalt märkis Pevkur, et töös on ka Peipsi järvistule piirimärkide soetamine ning erinevad projekteerimised. «Kui ilmataat võimaldab, on plaan koostöös veeteede ametiga alustada veepiiri tähistamist veel sel aastal,» ütles ta.

Kohtumisel osalenud vallavanemad tundsid muu hulgas huvi, kas ja kuidas tulevikus näiteks Eesti, Läti ja Venemaa kolmikpunkt tähistatud saab ning kuidas seda külastada võiks. «Siinkohal tuleb siiski arvestada, et tegemist on piirirežiimi alaga, kus kehtivad piirangud. Küll on soov kolmikpunkt eraldi välja ehitada ja seejärel kohalike valdadega leida parimad võimalused, kuidas turistidele ning teistele huvilistele kolmikpunkti tutvustada,» märkis siseminister.

Põlvamaa külaskäigul andis Pevkur ka ühiskonnaõpetuse tunni Põlva gümnaasiumis. Samuti kohtus minister Põlgaste ja Saverna vabatahtlike päästjatega ja arutas politseinike ja päästjatega turvalisuse olukorda Põlvas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles