Advokaadid tahavad islamiterrorismi toetamise eest karistatud meeste õigeksmõistmist

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorismi toetamises süüdimõistetud Roman Manko tegi kohtusaalist lahkudes vastuolulise žesti, tõstes üles oma nimetissõrme. Kui islamiusuliste jaoks tähistab see žest, et on olemas vaid üks Jumal – Allah –, siis äärmusrühmituse ISIS võitlejad demonstreerivad sel moel ka soovi hävitada kõik läänelik ning ihalust valitseda maailma.
Terrorismi toetamises süüdimõistetud Roman Manko tegi kohtusaalist lahkudes vastuolulise žesti, tõstes üles oma nimetissõrme. Kui islamiusuliste jaoks tähistab see žest, et on olemas vaid üks Jumal – Allah –, siis äärmusrühmituse ISIS võitlejad demonstreerivad sel moel ka soovi hävitada kõik läänelik ning ihalust valitseda maailma. Foto: Tairo Lutter

Advokaadid vaidlustasid Tallinna ringkonnakohtus kahe tallinlase süüdimõistmise islamiterrorismi toetamises.

Kaitsjad Olavi-Jüri Luik ja Kristi Rande taotlevad apellatsioonkaebustes Harju maakohtu süüdimõistva otsuse tühistamist ning nende kaitsealuste Roman Manko (30) ja Ramil Khalilovi (25) õigeksmõistmist, vahendas ERRi uudisteportaal.

Samuti taotlevad advokaadid, et meeste süüasja menetluskulud mõistetaks välja riigilt.

12. jaanuaril karistas Harju maakohus Khalilovit terrorikuriteo ja selle toimepanemisele suunatud tegevuse rahastamise ja toetamise ning terroristlikkusse ühendusse kuulumisele kaasaaitamise eest seitsmeaastase ning Mankot terrorikuriteo ja selle toimepanemisele suunatud tegevuse rahastamise ja toetamise eest viieaastase vangistusega.

Karistuse kandmise algust arvestatakse Khalilovi ja Manko kahtlustatavana kinnipidamisest mullu 13. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles