Tallinn jättis rahuldamata kolme prügiveofirma soovitud hinnatõusu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleanaway pürgiveoauto..
Cleanaway pürgiveoauto.. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavalitsus jättis rahuldamata firmade Adelan Prügiveod, Resk ja Cleanaway soovitud jäätmeveo tasude tõstmise, millest suurim soovitud tõus oleks küündinud 22 protsendini.

«Kuna kogutud biolagundavate köögi- ja sööklajäätmete käitluskulud on vähenenud ja vanapaber on teisese toormena muutunud likviidseks ja kütusehind on hakanud langema ning võttes arvesse Eesti praegust majanduslikku situatsiooni, siis otsustas linnavalitsus mitte nõustuda jäätmeveo teenustasude suurendamisega,» lausus Mutli Raepressi vahendusel.

Mutli sõnul on ettevõtjatel õigus korra aastas taotleda prügiveo hinna muutmist. Kuid linnal pole kohustus neid taotlusi automaatselt rahuldada, lisas ta.

Adelan Prügiveod OÜ taotles teenustasude suurendamist kõigis tema poolt teenindatavates korraldatud jäätmeveo veopiirkondades: piirkonnas 7 (Szolnoki), piirkonnas 2 (Õismäe) ja 3 (Ehitajate-Harku-Järveotsa).

AS Cleanaway taotles teenustasude suurendamist järgmistes korraldatud piirkondades: jäätmeveo
piirkonnas 1 (Veskimetsa-Tiskre), piirkonnas 12 (Lilleküla-Kristiine), piirkonnas 16 (Vanalinn) ja piirkonnas 19 (Raua-Torupilli-Kadriorg).

OÜ Resk on jäätmevedaja ja taotles teenustasude suurendamist Tallinna korraldatud jäätmeveo piirkonnas 33 (Pirita).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles