Lux Expressi juht traagilistest õnnetustest: ohutust aitaks tagada õigeaegne soolamine (5)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagiline bussiavarii Ida-Virumaal Rannapungerjal.
Traagiline bussiavarii Ida-Virumaal Rannapungerjal. Foto: Marianne Loorents

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul tuletatakse turvavöö kasutamist reisijatele meelde kõikides operaatorile kuuluvates bussides. Samas nentis Saarpuu, et viimastel nädalatel juhtunud traagilistes õnnetustes mängivad oma rolli kehvad teeolud, mida saaks parandada õigeaegse soolamisega.

Kommenteerides täna öösel Ida-Virumaal juhtunud liiklusõnnetuse tagamaid tõdes Saarpuu, et saab toetuda eeskätt politsei andmetele, et teeolud olid väga rasked ja teel oli must jää, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Lux Expressi juhatuse esimees lisas tuginedes isiklikule arvamusele aga ka juhtide tagasisidele, et maanteedel ei tehta enne öise külma saabumist õigel ajal libedustõrjet.

«Täna võib olla puudusi just selles osas, et kui öö saabudes hakkab temperatuur kiiresti langema ja teedele tekib jäide, siis sellistes tingimustes saab ohutust tagada vaid õigeaegse soola külvamisega,» rõhutas Saarpuu, kelle hinnangul saab sel viisil vältida ohtliku jäite tekkimist.

Kahe nädala jooksul on Ida-Virumaal juhtunud kaks rasket bussiõnnetust. Täna kella ühe paiku öösel põrkasid Ida-Virumaal Jõhvi-Tartu maantee 52. kilomeetril kokku reisibuss ja veoauto. Hukkus roolis olnud bussijuht ning 13 reisijat said raskelt viga. Loe lisaks: Raskes avariis hukkus liinibussijuht

29. jaanuari öösel sõitis Jõhvi-Tartu maanteel kraavi liinibuss, vigastada sai 12 inimest, neist kaks raskelt. Haiglaravile jäeti neli inimest. Loe lisaks: Politsei alustas Ida-Viru bussiõnnetuse uurimiseks kriminaalmenetlust

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles