Peaminister süüdistas Padaoru juhtumis maanteeametit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu detsembris jäi Lääne-Virumaal Padaorus lumevangi 600 inimest ja riik sai aeglase tegutsemise eest kõvasti hurjutada, nüüd püüab majandusminister seesugust olukorda vältida.
Mullu detsembris jäi Lääne-Virumaal Padaorus lumevangi 600 inimest ja riik sai aeglase tegutsemise eest kõvasti hurjutada, nüüd püüab majandusminister seesugust olukorda vältida. Foto: Postimees.ee lugeja

Peaminister Andrus Ansip teatas riigikogu ees küsimustele vastates, et Padaoru juhtumis on süüdi maanteeamet, kes hindas keerukates oludes oma võimalusi üle.

Peaminister ütles, et ta ei pea õigeks siseministri süüdistamist ilma analüüsita, sest maanteeamet on see, kes peaks tagama põhimaanteede läbitavuse ja kuna tegemist on elutähtsa teenusega, siis peab see teenus olema tagatud pidevalt.

«Kui tekib mingisugune takistus, siis just nimelt maanteeameti kohustus on sellest Eesti rahvast teavitada viivitamatult, aga seda paraku ei tehtud,» sõnas Ansip.

Ansipi sõnul on teada, et ummik tekkis Padaorus umbes kell 21.30, kuid sellest kuni hädaolukorrast arusaamiseni läks mitu tundi.

«Maanteeamet ilmselgelt hindas oma võimalusi üle,» arvas Ansip. «Nad lootsid kõigepealt, et see takistus saab teelt kõrvaldatud tunniga. Siis nad leidsid, et kolm tundi. Pool kaks öösel leiti, et läheb veel pool tundi ja siis on takistus kõrvaldatud, aga me teame, et läks peaaegu 24 tundi enne, kui takistused kõrvaldati.»

«Praegusel juhul ilmselgelt hinnati oma võimeid üle, arvati, et ennegi on auto teel risti olnud, küll lahendame probleemi,» lisas ta.

Ansipi väitel ei informeeritud õigel ajal päästeametit ja üldsust ning see võimaldas ummikul kasvada kaheksa kilomeetri pikkuseks.

«See olukorra ebaadekvaatne hindamine ja vajalikust informatsioonist kõikide asutuste, institutsioonide ja ka üldsuse ilmajätmine oli kindlasti väga suur viga ja seda viga ei tohiks enam kunagi korrata,» sõnas peaminister.

Samas rõhutas Ansip, et ta on väga tänulik kõigile nendele inimestele, kes üksteist aitasid. Samuti tänas ta päästeametit, kes korraldas selles hädaolukorras päästetöid ja tegi seda tema hinnangul päris hästi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles