Saar: riigikogu enamus kardab erakondade kulude tõhusat kontrollimist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) aseesimees Indrek Saar kinnitusel tõestas riigikogus peetud arutelu erakondade rahastamise kontrollimise üle kujukalt, et parlamendi enamus soovib valimiskampaania kulutused jätta läbipaistmatuks.

Riigikogu lükkas täna häältega 37:30 tagasi sotsiaaldemokraatide otsuse eelnõu, mille eesmärgiks oli tellida erakondade valimiskuludele sõltumatu hinnang, vahendas SDE riigikogu fraktsiooni pressiesindaja.

«Selline riigikogu samm paneb nördima. Poliitikud lasid käest võimaluse kasvatada usaldust erakondade ja poliitikute vastu ning muuta meie ühiskond veidikenegi läbipaistvamaks,» ütles  Saar. «Me teame hästi, et suurema osa erakondade kuludest moodustavad  valimiskampaania kulud. Me teame ka seda, et just erakondade rahastamise läbipaistmatus kätkeb endas suurim ohtu poliitiliseks korruptsiooniks.»

Saare sõnul on põhjust järeldada, et mitmed suuremad parteid pelgavad erakondade rahastamise ja valimiskulude läbipaistvuse probleemi tõhusat lahendamist.

«Jääb üle loota, et kodanikuühiskonnal jätkub head tahet ja suutlikkust jälgida erakondade valimiskulutusi ning ka neile hinnang anda,» märkis Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles