Haigla hinnangul poleks saanudki naise elu päästa

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgulinna sünnitusmaja.
Pelgulinna sünnitusmaja. Foto: Erik Prozes / Postimees

Traagilise päeva kohta Lääne-Tallinna keskhaigla (LTKH) Pelgulinna sünnitusmajas on avalikkuses levinud vastuolulist infot, mistõttu rõhutab haigla, et 27. jaanuaril surnud ema ja lapse juhtum pole seotud samal päeval enesetapu teinud noore mehe juhtumiga. Samuti on haigla kinnitusel vähetõenäoline, et surnud naise elu oleks olnud võimalik päästa.

27. jaanuari hommikul pöördus Pelgulinna naistekliinikusse rase naine, kes kaebas õlavalu üle. Arstid ei leidnud midagi eluohtlikku. LTKH väitel tahtis naine koju minna ning tal lubatigi seda teha. Mõne tunni pärast suri naine Põhja-Eesti regionaalhaiglas, kuhu ta hiljem kiirabiga viidi.

Lahangul selgus, et naisel oli kaasasündinud veresoonte hälve põrna juures. Tegemist on haruldase sündroomiga, mida saabki enamjaolt diagnoosida pärast surma, mistõttu poleks LTKH arstide hinnangul tõenäoliselt olnud võimalik naise elu päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles