Ameerika presidendirallit juhivad mässumeelsed (1)

Juhan Mellik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Sanders, demokraatide võidumees New Hampshire`i eelvalimistel, ajab senisel soosikul Hillary Clintonil jalgealuse tuliseks.
Bernie Sanders, demokraatide võidumees New Hampshire`i eelvalimistel, ajab senisel soosikul Hillary Clintonil jalgealuse tuliseks. Foto: AFP/SCANPIX

Heitlus Ameerika Ühendriikide presidendikandidaadiks saamise nimel on analüütikute meelest lähima ajaloo põnevaim – mitte milleski ei saa olla kindel ning ilma teevad peavoolule vastanduva kuvandiga pürgijad.

«Tõsi on see, et me ei tea, kuidas see kõik edasi läheb. Aga me teame, et Ameerika poliitika pole enam pikka aega endine,» resümeerib hetkeseisu CNNi analüütik David Gergen.

Endale omaselt häälekalt vastandab end kehtivale korrale ja süsteemile üleeile New Hampshire’i osariigi eelvalimistel vabariiklaste seast võidu noppinud miljardär Donald Trump. Ent ka demokraatliku erakonna võidumees, Vermonti senaator Bernie Sanders pole hall tegelane – ta kritiseerib oma sõnavõttudes rikkaid ning läheb sellega peale eriti nooremale valijaskonnale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles