Mässulise pomm nõudis kolme afgaani lapse elu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sugulased hukkunud lapse surnukeha juures.
Sugulased hukkunud lapse surnukeha juures. Foto: SCANPIX

Mässuliste jalgrattapomm tappis täna kolm afgaani last ja vigastas kuut täiskasvanut, üks tsiviilisik sai surma NATO õhurünnakus, teatab uudistevõrk AFP.


Plahvatuses hukkunud lapsed müüsid kärgatuse ajal Kandahari linna lähistel parklas plastmass- ja paberlilli. Suurem osa haavatuist olid kliente oodanud taksojuhid.

Sündmuspaika näinud AFP reporteri kirjelduste kohaselt iseloomustasid seda vereloigud ning plahvatanud jalgratta, paberi- ja plastmassitükid. Jalgratturi pomm õhiti kaugjuhtimisseadmega.

NATO õhurünnak nõudis tsiviilisiku elu Helmandi provintsis Marjah’ piirkonnas eile õhtul. Samas sai ka kaks last viga. NATO rahvusvaheliste julgeolekuabijõud (ISAF) saatsid sündmuspaigale oma uurimismeeskonna.

Kandahari ja Helmandi provintsid Lõuna-Afganistanis on Talibani mässuliste tugipunktiks siiani, seal on langenud ka kõige rohkem ISAFi sõdureid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles