«Ma loodan, et sind vägistatakse»

Liisa Tagel
, arvamusportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rassistlikult meelestatud seltskond peab internetis ähvarduskampaaniat, mis ulatub Facebooki sissekannetest telefonikõnede ja ähvardussõnumiteni.  Küberahistajate sihtmärgiks võib saada igaüks, kes julgeb võtta sõna võõraviha vastu.

Sakslanna Ute Wohlrab (46) kolis Eestisse 1994. aastal ning on sellest ajast saadik tegelenud vana-tori hobuste kasvatamisega ehk eesti kultuuripärandi hoidmise ja säilitamisega. Ta elab koos kõigi oma loomadega Valgamaal ja räägib suurepärast eesti keelt. Lisaks, nagu ta ise naljatades ütleb, on ta tegelikult täiesti tavaline valge rassi esindaja.

Praegu kaalub Wohlrab aga tõsiselt Eestist lahkumist. Põhjuseks nii kurjakuulutavad meeleolud Eesti ühiskonnas kui ka küberkiusamine, mis päädis sel nädalal rõveda fotomontaažiga, kus viidatakse selgelt zoofiiliale hobustega; pildile on lisatud nii Wohlrabi kui ka ühe Tartu rassismivastase aktivisti nimed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles