Rae vald on hädas puudulike huvitegevuse toetuse taotlustega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pallimängud õpetavad koostööd ja aitavad suhteid sõlmida.
Pallimängud õpetavad koostööd ja aitavad suhteid sõlmida. Foto: SCANPIX

Rae vald pidi jätma rahuldamata 359 noorte spordi- ja huvitegevuse toetuse taotlust, kuna neis esines mitmeid puudusi.

Abivallavanema Jens Vendeli sõnul peab Rae vald oluliseks noorte spordi- ja huvitegevuse alast arengut ja on võtnud eesmärgiks toetada vastavalt võimalustele kõiki noori huvi- ja sporditegevuses. «Paraku jääb aga igas taotlusvoorus suur hulk taotlusi rahuldamata põhjusel, et esineb puudusi, mida on võimalik väga lihtsalt ennetada, pöörates tähelepanu toetuse saamise tingimustele.»

Lapsevanemal tuleb kuluhüvitise taotlemisel lähtuda esmalt sellest, et kuluhüvitise väljamaksmisel kehtib piirmäär kalendriaasta kohta. Käesoleval aastal on toetusmäär 128 eur ja seda nii spordi- kui huvitegevuse kohta.  

Eelmise aasta lõpuks laekus kokku 993 taotlust, mille alusel kuulub välja maksmisele 31 567 eurot. Rahuldamata jäi 359 taotlust, mis ei vastanud volikogu määruses kehtestatud tingimustele ning olid seotud peamiselt järgmiste probleemidega. Vendel selgitas, et vallavalitsus saab lähtuda kuluhüvitiste väljamaksmisel vaid kehtestatud õigusaktidest, kus on kõik tingimused kuluhüvitise saamiseks kirjas. Toetuste väljamaksmine toimub volikogu poolt kehtestatud määruse alusel.

Sporditrenni hüvitise taotlemisel peab taotleja jälgima kindlasti seda, et sporditreeneril peab olema kutsekvalifikatsioon. Kui on olemas sporditreeneri kutsekvalifikatsioon, siis võib vallavalitsus olla kindel, et lapsega tegeletakse professionaalselt ja tema turvalisust silmas pidades. Kuna selliste avalduste arv, kus treeneril vastav litsents puudub, on tõusev, siis plaanib vallavalitus alates uuest hooajast kehtestada klubidele ruumide rentimise eeldusena nõude, et noorte treeninguid peavad läbi viima kutsekvalifikatsiooni omavad treenerid.

Huvitegevuse kuluhüvitamise taotlemisel tuleb jälgida seda, et teenust pakkuv organisatsioon on registreeritud Eesti Hariduse Infosüsteemis. Vald jälgib selle nõude täitmist põhjusel, et olla kindel teenuse kvaliteedis.  

Kokkuvõttes palub abivallavanem tulevikus arvestada lapsevanematel sellega, et taotlus tuleb esitada õigeaegselt ja arvestades sellega, et sissekirjutus on tehtud Rae valda. Lisaks peab arvestama, et kuluhüvitamisel järgitakse põhimõtet, et laste ja noorte spordi- ja huvitegevuse kuluhüvitise eesmärk on võimaldada igale lapsele või noorele tegeleda vähemalt ühe sporditreeningu ja ühe huvitegevusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles