«Pargi ja reisi» süsteemi kasutajad saavad veebis oma sõidukeid jälgida

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirital asuv Pargi ja reisi süsteemi parkla.
Pirital asuv Pargi ja reisi süsteemi parkla. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus kavatseb tuleval nädalal kasutusse võtta veebilahenduse, mis võimaldab autoomanikel jälgida oma sõidukit Pirital asuvas ning «Pargi ja reisi» (P&R) süsteemi kuuluvas parklas.

«See peaks paadunud autokasutajate meeli tublisti rahustama,» märkis Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli Raepressi vahendusel. «Oleme kindlad, et läbi nimetatud lahenduse võidab «Pargi ja reisi» süsteem jällegi uusi sõpru, millest võidavad nii linn ja kui ka tema kodanikud loodus- ja keskkonnasäästlikkuse vallas.»

Mutli sõnul sai süsteem septembris uue hoo sisse, sest kui suvel oli Pirita parklas keskmiselt 30-40 P&R süsteemi kasutajat, siis juba eelmise kuu lõpus oli see number tõusnud üle 40 ja septembri teisel poolel on igapäevaselt parkla kasutajate arv tõusnud 65ni.

«Pargi ja reisi» süsteemi parklas on mehitatud valve ning parkimine on tasuta. Süsteemi kasutamiseks on tarvis omada ühistranspordis sõitmist lubavat piletit või perioodikaarti.

«Pargi ja reisi» süsteemi hakati pealinnas juurutama mullu suvel ning eelmise aasta augustis valmis seda toetav Pirita tee ühistranspordirada.

Süsteem on Raepressi andmetel Lääne-Euroopas ja Põhja-Ameerikas laialt levinud ning end tõestanud, hoides kokku inimeste raha, aega ja liiklusest põhjustatud frustratsiooni ning vähendades liikluskoormust linna teedel eriti hommikuste ja õhtuste tipptundide ajal.

Baltimaade linnadest on «Pargi ja reisi» süsteem olemas vaid Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles