IT-mehe suur suu tõi talle kriminaalasja kaela

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padrunid. Foto on illustratiivne.
Padrunid. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik / Postimees

«Sinuga, tatimull, kohtume südaööl sinu kodu uksel ja siis vaatame, kuidas elus asjad tegelikult käivad.» Umbes niisuguste sõnadega kostitas relvahuvilisest SMITi vanemtehnik teda töölt lahti lasta tahtnud ülemust. Ähvarduse tõsiduse tõttu korraldas politsei vanemtehniku kodus läbiotsimise ja leidis sealt mitusada ebaseaduslikku tulirelva padrunit.

Eelmisel nädalal kriitilises valguses meedia tähelepanu alla sattunud siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) kaadri voolavus hakkab silma – mullu vahetus 280 töötajast tervelt 45 ja pettunuid jagub.

SMITi Tartu harukontori endine vanemtehnik Jaan Ojamets on üks vähestest, kes nõustub oma nime all rääkima sellest, kuidas SMIT ta vallandas. Aga ka sellest, et Tartu politseimajas, kus asub SMITi Tartu kontor, valitsevat paranoiline hirm kaitsepolitsei ees. Ta isegi lülitab vestluse alguses telefoni välja. «Varem on püütud mu telefoni sisse murda,» väidab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles