Tänavakraaklus on jõudnud parlamenti (2)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu esimees Eiki Nestor tunnistab, et valitsusliidu osaliste vahel on erimeelsusi, ent kutsub neid lahendama ja teineteise suhtes end väljendama lugupidavamal moel, oma partnerit austades.

Kui läinud aastal oli koalitsioonikõnelusi peetud juba kuu aega ja avalikkus ühtki selget sõnumit ei saanud, siis hakkas meedia muu parema puudumisel võrdlema kolme erakonnajuhi lipse. Teie kui tuntud varasem lipsupõlgur, kas riigikogu esimehe kohaga kaasas käiv lips ahistab teid kuidagi? Miks on tunne, et aegade ühest edukamast ja kauaaegsemast saadikust on saanud vagur lipsuori?

Amet seab piirid. Eks me püüa riigikogu juhatuses hoida neutraalsust ja vaadata, et vähemuste õigused on tagatud ka riigikogu saalis. Seetõttu oleme täiesti teadlikult vähem aktiivsed riigikogu saalis, mis puudutab kõnesid, poliitilisi vaidlusi, ja avalikkuse ees samamoodi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles