Video: kuidas Leedu autovargad maasturi varastasid (11)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe käes on video, mis näitab Leedu autovaraste üht varasemat vargust, kui detsembrikuu algul ärandati Tartumaal Toyota Land Cruiser 150.

Videost on näha, et kurjategijad on relvastatud. Üks meestest seisab relva ja ärandamiseks vajaliku seadmega kellegi koduukse ees ning teine samal ajal avab maja ette pargitud maasturi uksed ja üritab sõidukit käivitada.

Nad kasutavad varguseks seadet, mis pikendab elektroonilise autovõtme signaali nii palju, et pargitud auto uksed avanevad ja mootor käivitub. Seadmeid hangitakse n-ö mustalt turult või veebist, kus vähemalt ühel saidil küsitakse vahendi eest üle 9000 euro. Loe pikemalt: Uute autode varastamine on lihtsam kui eales varem

Kahju tekitati toona umbes 54 000 euro eest.

Politsei pidas Karksi-Nuia kandis eile ja täna toimunud erioperatsiooni käigus kinni kolm meest, keda on alust kahtlustada autovarguses. Kaks neist peeti kinni täna öösel, kolmas saadi kätte reede ennelõunal. Loe Postimehe blogi.

Selleks, et raskendada varaste tööd, tuleks autovõtmed kodus käe- ja silmaulatusest ära panna. Kindlasti ei tohiks neid jätta esikusse, välisukse või akende lähedusse nähtavale kohale. Eelmine aasta kasutasid vargad ka nutivõtmete nõrkusi luksusautode ärandamiseks. Auto parkimisel tuleks võimalusel kasutada selleks valgustatud alasid ja selliseid tänavaid, kus on rohkem liiklemist. Eramaja aedades on abiks turvaseadmete paigaldamine.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles