Ermits saavutas MK-etapil 11. koha

LASKESUUSATAMINE. Laskesuusataja Kalev Ermits tegi USAs Presque Isle’is peetaval MK-etapil taas karjääri parima võistluse, lõpetades eilse 12,5 km jälitussõidu 11. kohaga. Neljapäeval oli Ermits saavutanud sprindis 19. koha, mis oli eilseni tema karjääri parim.

Jälitussõidus tegi Ermits nelja tiiru peale kolm möödalasku – korra eksis eestlane esimeses lasketiirus ja kahel korral viimases. Kolmanda tiiru järel hoidis ta koguni kaheksandat kohta. Esikümnesse jõudmisest jäi Ermitsal puudu vaid 8,9 sekundit. Eilses võistluses oli Ermits ainus stardis olnud eestlane.

«Eelmise päevaga võrreldes tundus sõit parem. Vahepeal tuli ikka  tugev väsimus peale, aga siis võtsin jälle tagant tulnud sõidumehele tuulde ja nii oli kõvasti kergem,» rääkis Ermits. «Lasin teistel vedada ja tööd teha.»

«Kokkuvõttes olen muidugi rahul. Tundsin end rajal ikka palju paremini kui eile (üleeile) ja oli ka suurem võitlustahe. Tahtsin iga hinnaga head võistlust teha ja mitte ära kukkuda. Kui viimasel ringil sain teada, et olen 11., siis mõtlesin, et nüüd iga hinnaga finišisse välja!» võttis Ermits võistluse kokku.

Esikoha saavutas kolmandalt positsioonilt startinud prantslane Martin Fourcade. Viimase tiiruni hoidis esikohta liidripositsioonilt alustanud norralane Johannes Thingnes Bö, kes tegi viimases tiirus kaks möödalasku ja langes kokkuvõttes teiseks. Kolmandana kerkis poodiumile venelane Anton Šipulin.

MK-sarja üldarvestuses kerkis Ermits nüüd 52 punktiga 57. Kohale. Rene Zahkna on 8 silmaga 87. Esikohal on Fourcade 917 punktiga.

12 aasta pikkune jalgpallis tegutsemise keeld määrati endisele FIFA peasekretärile Jerome Valckele.

SUUSATAMINE

Kommentaarid
Copy