Talviku sõnul segavad Karilaiu avaldused korruptsioonikomisjoni tööd (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Postimees.ee

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe Artur Talviku sõnul segavad komisjoni liikme Jaanus Karilaiu meediale läkitatud «poliitilis-emotsionaalsed prääksatused» tööd ja peletavad komisjoni ette kutsutavaid inimesi

Keskfraktsiooni kuuluv korruptsioonivastase erikomisjoni liige Karilaid saatis neljapäeval pressiteate, milles teatas muu hulgas, et parvlaevade ehituslepingud võivad olla õiugustühised ning valitsuse ebapädevus toob maksumaksjale veel sadu miljoneid lisakulutusi.

«Kindlasti ei tule selline jutt kasuks komisjoni töömeeleolule või -keskkonnale ja teeb ettevaalikumaks neid inimesi, kes meil seal rääkimas käivad,» sõnas Talvik. «Samas oli ju algusest peale teada, et komisjon koosneb erinevatest poliitilistest jõududest ja sealt selliseid niiöelda prääksatusi hakkab tulema. Eks nemad riidlesid minuga ka, kui ma tulin välja parvlaevade hinnavahega. Aga see oli konkreetne fakt.»

Talvik toonitas, et Karilaiu avaldus on tehtud emotsiooni pealt. «Arvan, et ta laksib praegu poliitilise emotsiooni pealt. Kindlasti pöörame raportis tähelepanu sellele, kui palju juhtimisvead ja korruptsioon on tekitanud kahju meie riigile tervikuna, aga praegu on see kõik ahjus olev pirukas ja ei tea, kas ta tuleb ilus kollane või kõrbeb üle,» sõnas Talvik, toonitades, et Karilaid väljendas isiklikku seisukohta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles