Videolugu: koolikatsed laste silmist sära ei kaotanud

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel toimuvad Tallinna nö eliitkoolide koolikatsed esimesse klassi astujatele. Konkurss on tavapäraselt tihe, näiteks Inglise kolledžisse kandideerib ühele kohale ligi kümme last.

Inglise kolledžis teeb katseid 494 last, vastu võetakse 52 parimat. Direktor Toomas Kruusimägi hinnangul on konkurss üsna tavapärane.

Kruusimägi sõnul hinnatakse katsetel eelkõige kooliastujate sotsiaalset küpsust, mitte seda, kui väga on lapsevanemad järeltulijat katseteks treeninud. Lapsed peavad kõigepealt väiksemates rühmades koostööd tegema, väikseid ülesandeid lahendama ja suhtlema, et näidata, kuivõrd on nad valmis algavaks kooliajaks. Seejärel toimub iga lapsega individuaalne vestlus.

Postimees vestles katsetel osalevate laste ja nende vanematega. Seda, kas koolikatseteks treenitakse kõvasti, kas lapsed on stressis ning ega vanemad karda, et nende lapsed suure koormuse tõttu lapsepõlvest ilma jäävad, saab teada Postimehe videoloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles