Velman: kapo lülitumine valimiseelsesse võitlusesse on imelik

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Vladimir Velman.
Riigikogu liige Vladimir Velman. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonda kuuluva Vladimir Velmani sõnul on väga imelik, et kaitsepolitsei (kapo) lülitus valimiseelsesse võitlusesse.

Uudisteportaal DzD.ee palus riigikokku kuuluvalt Velmanilt kommentaari ajalehes Postimees ilmunud artiklile, mille järgi on Eesti presidendi, peaministri ja siseministri käes kaitsepolitsei teabeettekanne, milles Keskerakonna esimeest nimetatakse ohuks riigi julgeolekule ja Vene mõjuagendiks.

Velmani sõnul on taolise informatsiooni nähtavale tulek on seotud ainult valimistega, mille lävel on Keskpartei poliitilised vastased pidanud vajalikuks kergitada natsionalismilaine.

«Reaalselt pole selle materjali taga midagi. Savisaar oli poliitik, tänu kellele suutis Eesti omal ajal veretult saada sõltumatuks.»

Ta lisas, et osales Vene poliitikutega ja demokraatlike jõududega aset leidnud kohtumistel ja teab, millest neil räägiti.

«Ja kujutada meid Eesti Vabariigi vaenlastena…See räägib sellest, et me oleme libisemas möödunud sajandi 30ndatesse aastatesse, kus iga poliitilise oponendi vastu võis kasutada kõige räpasemaid võtteid, mis on keelatud korralikus ühiskonnas,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles